Uutiset

Uutiset

Julkaistu 30.04.2024

Kysely lasten ja nuorten osallistamisesta palokunnissa

Vastaa Council of The Baltic Sea Statesin Secure Kids -hankkeen kyselyyn lasten ja nuorten osallistamisesta palokunnissa. Kysely auki 12.5. saakka. Kysely on tarkoitettu kaikille sopimuspalokuntatoiminnassa, erityisesti nuorisotoiminnassa ja onnettomuuksien ehkäisyn parissa toimiville. 

Kysely lasten ja nuorten osallistamisesta palokunnissa

Council of The Baltic Sea Statesin Secure Kids -hankkeen kumppanina Suomessa toimii Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK. Hanke edistää lasten ja nuorten oikeuksia ja osallisuutta onnettomuuksien ehkäisyssä (disaster risk reduction). Hankkeen tavoitteena on:

  • Kehittää ja vahvistaa lasten ja nuorten osallistumismekanismeja onnettomuuksien ennaltaehkäisyssä (disaster risk reduction)
  • Laatia strategista ohjausta osallistavan kriisiviestinnän toteuttamiseksi ottaen huomioon lasten tarpeet, huolenaiheet, helpottavat tekijät ja esteet kriisiviestinnässä
  • Varustaa asianomaiset toimijat ja lapset tiedolla, asenteilla, taidoilla ja itseluottamuksella, joilla varmistetaan lasten osallistumisen onnettomuusriskien vähentämiseen tähtääviin toimiin
  • Lisätä tietoisuutta lasten oikeuksista ja heidän roolistaan onnettomuuksien ennaltaehkäisyssä ja vähentämisessä päättäjien ja eri ammattilaisten keskuudessa, jotka työskentelevät lasten parissa.

Hankkeen kansallisena asiantuntijana toimii Valtteri Tervala, joka kerää tällä hetkellä tietoa sopimuspalokuntien, sekä erillisellä kyselyllä pelastuslaitosten, nykytilasta. Tietoja hyödynnetään sekä CBSS:n hankkeessa että SPPL:n Turvallisuusviestinnän opintopäivillä toukokuussa 2024.

Kysely on tarkoitettu kaikille sopimuspalokuntatoiminnassa, erityisesti nuorisotoiminnassa ja onnettomuuksien ehkäisyn parissa toimiville. 

Kyselyyn vastataan henkilökohtaisesti mutta anonyymisti. Kyselyyn toivotaan mahdollisimman paljon vastauksista eri tehtävissä toimivilta, vaikka toimisikin samassa sopimuspalokunnassa. Vastauksia säilytetään ainoastaan hankkeen ajan mutta vastauksista tehtyä yhteenvetoa voidaan hyödyntää myöhemmin muissakin yhteyksissä.

Kyselyyn vastaaminen vie aikaa n. 10-15 minuuttia. Kysely on auki 12.5.2024 asti.

Vastaa kyselyyn tästä linkistä: https://forms.gle/ZajCqxkBDVUPvRXk7 

Lisätietoja antaa:

Valtteri Tervala
valtteri@valtteritervala.fi
050 530 5124

Uusimmat