Suurleirin 2022 rakentaminen on käynnistynyt

Palokuntanuorten suurleirin 2022 valmistelut on aloitettu. Odotettavissa on vahvasti ajassa kiinni oleva leiri, jonka toteutuksessa tulee olemaan uusia ja innovatiivisia elementtejä. Uudellamaalla järjestettävä leiri on myös erinomainen näyteikkuna palokuntaharrastukseen.

Leiriä tehdään yhdessä nuorten kanssa ja laajasti palokuntalaisia osallistaen. Suurleiri toteutetaan perinteisesti palokuntalaisten huikealla talkootyöllä ja monipuolisella osaamisella. Tähän työhön tarvitaan vapaaehtoisia ja saumatonta yhteistyötä.

”Nyt on hieno mahdollisuus yhdistää palokuntanuoria ja palokuntalaisia ympäri Suomen ja rakentaa tapahtuma, missä kaikki viihtyvät ja kokevat unohtumattomia elämyksiä. Uskon, että keskustelemalla avoimesti ymmärrämme paremmin, mitä leiriltä toivotaan ja pystymme siten vastaamaan toiveisiin”, toteaa leirin 2022 projektipäälliköksi valittu Valtteri Tervala.

”Leirit ovat iso osa palokuntanuorisotoimintaa. Suurleirillä kohtaavat eri alueiden toimintakulttuurit, joita sovitellaan parhaalla mahdollisella tavalla yhteen. Nuoret ja koulutus pidetään vahvasti leiritoiminnan keskiössä ja pelkän infran rakentamisen sijaan, halutaan kehittää leiriä myös sisällöllisesti”, jatkaa leiripäälliköksi nimetty Samuel Siliin.

”Tilastojen valossa suurleiriä on kehitettävä. Osallistumismäärät ovat vuosi vuodelta laskusuuntaisia ja jotta voimme tulevaisuudessakin koota kaikki Suomen palokuntanuoriso-osastot yhdelle leirille on aika kehittää jotain uutta. Yhdessä Valtterin ja Samuelin kanssa uskon vahvasti siihen, että tähän pystytään. Uusimaa tuo sekä haasteita että mahdollisuuksia, koen edelleen että palokuntanuorisotyö tarvitsee valtakunnallisen leirin sen takia lähdin mukaan”, kertoo leirin varapäälliköksi valittu Sabina Holopainen.

Leirin ohjausryhmä koostuu kesän 2022 suurleiriä valmistelevien pelastusliittojen Finlands Svenska Brand- och Räddningsforbundin, Helsingin Pelastusliiton ja Uudenmaan Pelastusliiton sekä Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön edustajista. Ohjausryhmä toimii leirin projektipäällikön apuna. Projektin hallinnosta huolehtii Uudenmaan Pelastusliitto.

Uutiset

Leirin ennakkokutsu Eldis 22

Hei kaikki palokuntanuoret, nuorten ohjaajat, nuoriso-osastojen johtajat, palokuntanaiset ja palokuntalaiset!

Tervetuloa palokuntanuorten kansainväliselle leirille Eldiss 22. Tutustu ennakkokutsuun ja varaa leirin ajankohta kalenterista nyt.

LUE LISÄÄ →
Uutiset

Moikka maailma! Haku on käynnissä nyt!

Suurleiriä, kuten muitakin palokuntaleirejä, rakennetaan vahvasti vapaaehtoisvoimin. Leiriprojektin edetessä avautuu useita erilaisia tehtäviä, joihin haetaan innostuneita toimijoita mukaan. Vapaaehtoisten haku on käynnissä nyt!

LUE LISÄÄ →
Uutiset

Eldis 22 vinkkaa: Yhteisellä varainhankinnalla voi kattaa leirikustannuksia

Lue Eldis 22 leirin varainhankinta vinkit ja suunnitelkaa oma varainhankintakampanja, jonka avulla voitte kerätä leirimaksut yhdessä.

LUE LISÄÄ →
Vieritä ylös
Skip to content