Anmälning till lägret

Anmälning till lägret

Logo-Kit-Eldis2020-09

Till Eldis 22 lägret ANMÄLER MAN SIG VIA haka 1.10.2021–31.3.2022

Hurra! Nu kan man anmäla sig till lägret!

Till Eldis 22 lägret anmäler man sig via Haka 1.10.2021–31.3.2022. De brandkårer och enskilda lägerdeltagare som inte använder Haka så anmäler sig genom en skild länk. Länken läggs till på lägrets webbsidor senare under oktober. Till skriftskolan skall man anmäla sig via en egen blankett, några andra anmälningssätt beaktas ej.

Till räddningsväsendets grundkurs (tidigare släckningsmannakurs) anmäler 1.10–15.12.2021. Utbildningen på skritskolan och räddningsväsendets grundkurs går på finska

Anmälning till lägret brandkårsvis (kräver att man är inloggad i Haka)

Ansvarsperson, gör så här:

 1. Fråga i din brandkår vem som vill fara på Eldis 22 lägret.
 2. Be behövlig information av de som deltar. Utnyttja lägrets anmälningsblanketter (Ungdomarna anmälningsblankett som Word-fil eller Funktionärernas anmälningsblankett som Word-fil) och be deltagarna returnera de ifyllda och undertecknade per något visst datum. Vi uppmuntrar att göra anmälningarna i god tid innan anmälningstiden går ut.
 3. Logga in i Haka.
 4. Sök från evenemangskalendern Internationella ungdoms brandkårslägret Eldis 22.
 5. Anmäl deltagarna i Haka och fyll behövlig information.

Bekanta dig här med instruktionerna gällande läger anmälningsblanketten (PDF)

OBS! Anmälningstiden till grundkursen för räddningsarbete slutar 15.12.2021. Läs grundligt noggrannare instruktioner över hur man ansöker till den (på finska).

Anmälning utan Haka för enskilda personer och brandkårer

Om du anmäler er brandkår, gör så här:

 1. Fråga i din brandkår vem som vill fara på Eldis 22 lägret.
 2. Be behövlig information av de som deltar. Utnyttja lägrets anmälningsblanketter (Ungdomarna anmälningsblankett som Word-fil eller Funktionärernas anmälningsblankett som Word-fil) och be deltagarna returnera de ifyllda och undertecknade per något visst datum. Vi uppmuntrar att göra anmälningarna i god tid innan anmälningstiden går ut.
 3. Gå in på lägrets nätsidor till platsen för anmälning.
 4. Välj anmälningsätt för brandkårer som inte använder Haka.
 5. Fyll i uppgifterna i nätformuläret och skicka anmälningen.

Om du anmäler en enskild brandkår, en förälder eller annan deltagare, gör så här:

 1. Gå in på lägrets nätsidor till platsen för anmälning.
 2. Välj anmälningsätt för brandkårer som inte använder Haka eller enskilda lägerdeltagare.
 3. Fyll i uppgifterna i nätformuläret och skicka anmälningen.

Lägeravgiften

Lägeravgiften är 170€/person.

Lägeravgiften är 170€/pers och inkluderar goda måltider, kvalitativ utbildning, angenämt fritidsprogram och givetvis en läger t-skjorta. Åt de som anmäler sig före årsskiftet utlovas en överraskningsgåva då man anländer till lägret.

Skidi brankkare under 7 år deltar i Eldis 22 lägret till ett pris på 50€/barn, tillsammans med en förälder.

Om man inte kan delta i lägret hela veckan, så kan man även delta en eller två dagar till ett dagspris på 35€/pers. I detta pris är inte läger t-skjortan inräknad.

Hur används lägeravgiften?

Lägeravgiften används i helhet för att täcka kostander.

En lägerdeltagares avgift för Eldis 22 är 290€.

Det vill säga att ca. 40% av lägeravgiften finansieras av understöd som inriktas till brandkårsarbete!

Vill du påverka hur lägret blir?

Lägerorganisationen tar gärna emot förbättringsförslag, idéer, tankar och feedback!

Berätta om dina idéer på ungasideer.fi sidan eller tag kontakt med oss Ota yhteyttä!

Lägeravgiftens fördelning:

Mat 22 %
Underhåll 19 %
Allmän utgift 18%
Utbildning och internationella 13 %
Kommunikation 9 %
Program 7 %
Säkerhet 5%
Lägerledningen 5 %
Kansli 2 %

Avboknings villkor

Anmälningen sker 1.10.2021–31.3.2022 genom Haka. Enskilda lägerdeltagare utan brandkår, konfirmanderna och de brandkårer som inte använder Haka, anmäler sig genom skild länk påläggets nätsidor www.eldis22.fi. Andra anmälningssätt beaktas ej.

Lägeravgiften inkluderar mat under lägret, utbildning och en lägerskjorta. Dagsläger priset inkluderar inte en lägerskjorta och inte heller för dagisbarnen.

Lägeranmälningen är bindande. Anmälningen kan avbokas efter att anmälningstiden gått ut (31.3.2022) i nedanstående fall. Avbokningen sker genom att skicka en e-post till lägerkansliet (toimisto@eldis22.fi).

 • Sommarjobb eller semester: Om du får sommarjobb eller om du trots semester önskemål inte får semester under lägertiden, så kan du avboka ditt deltagande senast 31.5.2022. Som krav är uppvisande av arbetsavtal eller intyg av arbetsgivaren, då återbetalas deltagaravgiften i sin helhet.

 • Sjukdomsfall: Om du insjuknar så återbetalas lägeravgiften i sin helhet mot läkarintyg.

Fram till 31.5.2022 kan även deltagandet i lägret flyttas över till en annan person inom brankåren.

Lägeravgiften faktureras efter anmälningen. Lägeravgiften skall erläggas senast på förfallodagen. En lägerplats säkras först när lägeravgiften är betald.

Villkor för deltagande

Brandkårsungdomarnas läger Eldis 22 är fritt från rusmedel och diskriminering. Varje lägerdeltagare förbiser sig att behandla alla jämställt och att följa lägrets regler och direktiv.

I samband med anmälningen till lägret ger varje lägerdeltagare sitt samtycke till att lägeranmälans personuppgifter behandlas (läs mera om sekretesspolicy) och godkänner lägrets avboknings villkor.

Fotograferingslov

Under Eldis 22 lägret fotograferas och filmas brandkårsungdomarnas verksamhet för kommunikations- och marknadsföringssyfte. Brandkårsungdoms verksamheten presenteras så mångsidigt och realistiskt som möjligt. Personerna som syns på materialet presenteras i en positiv anda.

Bild och film materialet används av Finlands Svenska Brand och räddningsförbund, Helsingfors räddningsförbund och Nylands räddningsförbund. Materialet kan sparas i nämndas bildarkiv.

Avdelningens ansvarsperson: Ta reda på dessa formulär för samtycke (ladda ner samtycke till fotografering-formulär (Word-fil)/ Lägrets anmälningsblankett Ungdom (Word-fil) och Funktionär (Word-fil)) och använd dem före anmälningen till lägret så att föräldrarna förstår att genom att anmäla sig till lägret så ger man sitt samtycke till fotografering under lägret. På lägret tagna bilder och videomaterial kan användas inom brandkårsungdomsverksamhetens kommunikation och marknadsföring under lägret Eldis 22 exempelvis på sociala medier och lägrets nätsidor.

Bild och videomaterial kommer inte att raders senare. Möjliga frågor kring användandet av bild och videomaterial kan riktas skriftligen till kommunikationschefen (valtteri.arvonen@eldis22.fi).

Vieritä ylös Skip to content