Usein kysytyt kysymykset

Askarruttaako jokin asia koskien leiriä?

Suunnittelemme suihkut siten, että peseytyminen olisi mahdollisimman miellyttävä kokemus. Suihkut toteutetaan pääsääntöisesti suihkukonteina ja suihkupaikkoja on suunnitteilla 30-40 kpl, joissa on myös erillisiä omia suihkukoppeja. Saunoja ei leirialueella mutta selvitämme vielä mahdollisuutta uimahallin käyttöön leirin aikana.

Koti-ikävästä on hyvä puhua lapsen ja palokunnan ohjaajien kanssa ennen leiriä, mikäli on epäilys, että se voisi iskeä leirillä. Leirillä ohjaajat ovat nuoria varten ja heidän tukena. Usein koti-ikävä saadaan yhdessä ohjaajien kanssa keskustellen ohi ja tilanne rauhoittumaan. Monesti tilanne voi pahentua, mikäli esim. illalla soitetaan kotiin, joten on hyvä kannustaa ja tukea lasta ensisijaisesti juttelemaan leirillä olevien aikuisten kanssa. Monesti asia unohtuu, kun on päivällä erilaista ohjelmaa ja jos koti-ikävä hiipii iltaisin, auttaa useimmiten, kun lapselle sanoitetaan "nukutaan nyt yö ja katsotaan aamulla". Monesti ikävä on yön aikana kadonnut ja se vahvistaa lasta, että eilen oli ikävä mutta ei ole enää tänään. Ikävä voi myös iskeä vierailupäivänä, kun/ jos vanhemmat tulevat tervehtimään leiriläisiä. Tällöin on kuitenkin hyvä kannustaa nuorta huomaamaan kuinka hienosti hän on jo suoriutunut puolet leiristä. Jos koti-ikävä kuitenkin iskee niin kovasti, että haluaa lähteä kotiin, tulee siitä sopia ensisijaisesti oman palokunnan vastuuhenkilön kanssa ja sopia noudosta. Leiriin on vielä sen verran aikaa, että suosittelemme harjoittelemaan vaikka viikonloppuvierailua pois kotoa ja vanhempien luota. Se on hyvää harjoittelua leiriä ajatellen. Leiritoiminta kuitenkin tukee lapsen itsenäistymistä, joten kannustamme osallistumaan leirille.

Jokainen leirille osallistuva maksaa leirimaksun. Maksut laskutetaan lähtökohtaisesti aina palokuntien kautta, joten sopikaa ennen ilmoittautumista, että oman palokunnan henkilöt osaavat valita laskutustiedoiksi palokunnan. Mikäli laskutus ei onnistu palokunnan kautta, voi oikeat laskutustiedot täyttää erikseen. Leirimaksut laskutetaan heti ilmoittautumisen jälkeen. Rippikoululaisten leirimaksu on jo laskutettu, kun kurssi on alkanut jo helmikuussa.

Ei tarvitse. Lokakuussa 2021 tehty ilmoittautuminen riittää.

Jos olet jo sopinut tehtävästä leirillä, ilmoittaudut sille toimialalle, minkä alla tehtävä on leirillä esim. olet menossa teemapuistoon kouluttajaksi, valitset sen teemapuiston, minne olet tehtävän sopinut.

Leirin verkkosivuilla Ilmoittautuminen -sivulla on ladattavana Word-lomake, missä on kerrottu tiedot, mitkä kerätään ilmoittautumisen yhteydessä. Vastuuhenkilö voi pyytää leirille lähtijöitä täyttämään lomakkeen ja palauttamaan vastuuhenkilölle, joka tekee ilmoittautumisen. Voitte myös hyödyntää HAKAappia ja pyytää leirille lähtijöitä ilmoittautumaan itse sen kautta. Osastonjohtaja oikeuksille voi Hakassa tarkistaa, ketkä ovat ilmoittautuneet tapahtumaan.

Aikuisilla ei tarvitse olla sovittua tehtävää ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautumisen yhteydessä valitaan joko toimiala, mikä kiinnostaisi esim. kurssin ohjaaja tai keittiö tai jos mielessä ei ole tiettyä toimialaa, voi ilmoittautua myös toimihenkilöpankkiin.

Ilmoittautumisen jälkeen huhtikuussa lähtee vastuuhenkilöille kysely, mihin ilmoitetaan palokunnittain mm. telttojen lukumäärä ja koot sekä tarvittavien asuntovaunu/-autojen paikat.

Asuntovaunupaikka ilman sähköä maksaa 30 €/ vko ja sähköllä 50 €/vko. Asuntovaunopaikka maksetaan leirillä. Maksun lisäksi tulee maksaa leirimaksu 170 €/ leiriläinen. Asuntovaunualueella ei ole mahdollisuutta kiinteälle vesiliitännälle eikä septitankin tyhjennykselle. Juomavesipiste kantovedelle on järjestetty sekä wc:t. Asuntovaunualue on osa leirialuetta ja alueella pätee yhtälailla leirisäännöt ja osallistumisehdot.

Ainoastaan toimihenkilöillä on oikeus käyttää moottoroimattomia kulkuvälineitä.

Oikein. Kurssien ohjaajilla ei ole koulutusten suunnittelu- tai vetovastuuta. Ryhmäytymisessä ohjaajilla on kuitenkin merkittävä ja tärkeä rooli. Ohjaajat voivat vetää omille ryhmilleen mm. erilaisia leikkejä, tutustumista tai pienimuotoisia kilpailuja.

Kursseilla toimivien ohjaajien tarkoituksena on edistää nuoren oppimista ja vahvistaa nuorten aktiivisuutta ja vastuullisuutta. Oikealla ohjauksella nuoria autetaan ja tuetaan kuulumaan ryhmään sekä toimimaan sen jäsenenä. Ohjauksella on myös keskeinen merkitys hyvinvoinnin lisäämisessä ja syrjäytymisen ehkäisyssä.

Olemme innoissamme rakentamassa seuraavaa kansainvälistä palokuntanuorten leiriä Eldis 22 huolimatta vallitsevasta koronatilanteesta. Me uskomme, että leiri on mahdollista järjestää kesällä 2022. Seuraamme tiiviisti tilanteen kehittymistä ja huomioimme turvallisuustekijät suunnittelussa asiantuntijoiden kanssa.

Rippikoulu on ikään kuin yksi kurssi muiden joukossa, joten samanaikaisesti et pysty osallistumaan muille kursseille. Rippikoulun opetus tapahtuu samaan aikaan muiden kurssien koulutusajan kanssa. Rippikoulu on noin puolen vuoden mittainen kokonaisuus. Rippikoulu sisältää ennakkotehtäviä, kotiseurakuntaan tutustumisen, yhteiset videoneuvottelut (Teams), leirijakson Eldiksellä ja yhteisen päätösjuhlan eli konfirmaation. Rippikoululaisten leirijakso Eldiksellä alkaa samaan aikaan muun leirin kanssa (3.9.2022).

Konfirmaatio järjestetään sunnuntaina 10.7.2022 Viikin kirkossa (Helsinki) klo. 12 alkaen. Eldis22 -leiri päättyy lauantaina 9.7.2022, jonka jälkeen riparilaiset siirtyvät koulumajoitukseen viimeiseksi yöksi valmistautumaan sunnuntain konfirmaatioon.

Rippikoulu on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon rippikoulu, mutta rippikoululaisen ei tarvitse kuulua kirkkoon. Kirkkoon liittymistä voi pohtia rippikoulun aikana. Konfirmoiduksi voi tulla vain Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kastettu jäsen. Konfirmaatio ei ole pakollinen.

Kyllä. Ota mukaan leirille palokunnan harjoituksissakin normaalisti käyttämäsi suojavarusteet (suoja-asu, kypärä, käsineet ja saappaat).

Palokuntarippikoulun perinne on ollut, että konfirmaatiossa nuorilla on palokuntapuku. Asun saa yleensä lainaan palokunnasta. Palokuntapukuna voi toimia oman palokunnan perinteen mukaisesti kenttäpuku, vierailupuku tai juhlapuku. Tarvittaessa voit katsoa lisäohjeita Palokuntalaisen pukuohjeesta osoitteesta https://issuu.com/spek_ry/docs/palokuntalaisen_pukuohje_1.0?fr=sZWQ0ODc1NDAwNA

Vieritä ylös
Skip to content